понеделник, 11 февруари 2008 г.

Шефът ми е пълен задник!!!

Имало едно време един капут. Но той не е виновен че се е родил такъв. Просто системата го е създала такъв. Мижитурка нагаждач. Учил, учил как да е, решил да влезе да изучи едно висше образование с профил "Политически". Не щеш ли обаче комунизма паднал, и трябвало да се преквалифицира. Да обаче старите навици не се забравят. Старите приятели също. Пуснаха го като парашутист отнякъде. Даже и не се разбра как. Един ден просто дойде.
Лъжа е ,че правим избори и избираме кой да ни управлява. Старите комунисти ни управляват отнякъде. Събират се на ракийка и мезенце и си гласят работите както си искат. Номерът е да се открадне някой лев, но така че да не се разбере твърде. Ако се разбере случайно, трябва веднага да се измисли проблем, който толкова силно да се коментира, и да е толкова важен, че да омаловажи кражбата. А най-важното пък е - винаги народа да има надежда че ще се оправи. Първо СДС, после НДСВ, Атака, бате Бойко. Винаги да има надежда.
Както и да е. Да се върнем на темата. Сигурно си спомня старите навици, защото стои пред вратите да подслушва, промъква се тайно и слухти ли слухти. Пропуснах само да спомена, че той не е баш шефа. Той е му е заместник. Може би са усетили, че няма да се справи с управлението и затова е само заместник. А баш шефа, не че го хваля, но си разбира от работата. Тормози си ни, пази си ни. Разделя ни, сдобрява ни. Истината е че се върши работа. Но пък излезе ли шефа в отпуска, или замине нанякъде, той поема властта. Лошото само е, че не може да поема отговорност и се води по акъла на шефчетата на отдели. А пък те няма ли го баш Шефа, хич ама хич не им се работи. Работата се прехвърля от едно място на друго, докато стане толкова спешна, че е на границата на сроковете на изпълнение. По неписано правило пък никога не се върши от човека който отговаря за нея. А зам.шефа обикаля и слухти. Интересно по "комунистическо време" с какво са се занимавали такива като него. Злобна, злопаметна мижитурка. Мога само да му призная че го бива с бумагите. Всичко му е подредено, нагласено като за изложба. Прегледно си пише, бележки си води. Сигурно така са ги учили на времето. Пишеш, пращаш, и този за когото си писал, според това което си написал, тръгва на екскурзия. Я за Белене, я за Слънчев бряг. Малко камъни да почука. Пък после като се върне (ако) да знае кой е шефа.
Никой не се занимава с нещата с които трябва и много се дразня. В момента навсякъде върлува принципа "Ако не можеш да попречиш на някого за нещо, поне не му помагай!". Разделяме се на групички, правим си мръсотийки (малки) и се смеем тайно. А работата не върви и не върви. Просто вече не може да се организира.
Не ми се мисли, ако решат да сменят ръководството. Май и още доста хора ще я сменим. А на баш шефчето май му се клатят краката вече. Кадърен - ама без връзчици горкият. Както още доста много хора.
Пък е сладка, таз пуста държавна работа! Колкото повече не работиш, толкова повече ти плащат!

Няма коментари: